dilluns, 21 de febrer del 2011

Activitats conservació i envasament d'aliments (12)

  
  1. Dels factors següents, digues quins incideixen clarament en la conservació dels aliments: la humitat, l’envàs, el dia de la setmana, el color, la temperatura, la forma de l’aliment, la textura, la llum solar, el sabor i l’olor.
La humitat, l'envàs, la temperatura, el sabor i l'olor. 
  1. Busca informació sobre què és un microorganisme i un bacteri. Fes-ne una breu definició.
Microorganime:Organisme que no pot ésser observat si no és amb l’ajut d’un microscopi.
Bacteri: Microorganisme unicel·lular d’estructura procariòtica.
  1. Abans de comprar o consumir un producte conservat, et fi xes habitualment en la data de caducitat? Penses que és important fer-ho?

 Si, perquè si esta caducat pot se dolent per l'organisme i agafar algun virus.

  1. De la llista següent, subratlla’n els procediments físics de conservació:

Fumatge, irradiació, refrigeració, dessecació, pasteurització, deshidratació, salaó, congelació, aplicació del buit, liofilització, fermentació, ensucrat i conserva en vinagre.

  1. Què són els additius alimentaris?
Són les begudes i aliments per proporcionar l'aspecte adequat 
  1. Fes una llista de les diferents classes d’additius alimentaris i explica quina és la funció de cadascun.

  1. Relaciona els elements de cada columna: tècnica de conservació, característiques i aliment d’aplicació.
Tècnica
Característiques
Aplicació
Fumatge
Reducció del contingut d’aigua en evaporació
Iogurt
Fermentació
Cocció amb sucre
Pernil
Dessecació
Acció amb certs microorganismes
Salmó
Salaó
Aplicació de calor
Melmelada
Ensucrat o almívar
Aplicació de fum
Llet
Esterilització
Aplicació de fred
Gelat
Congelació
Reducció de la humitat per acció de la sal
Fuet



  1. Quina funció tenen els envasos alimentaris?

  1. Confecciona una taula com la de la figura, a mà o amb l’ordinador, en la qual apareguin cinc productes alimentaris envasats de diferent manera, i indica el material o materials dels quals està fet l’envàs.

Aliment
Materials de l’envàs
Aigua mineral sense gas
 Plàstic
Cereals (blat inflat i ensucrat)
Alumini i cartró

  1. Agafa un envàs de Tetra Brik, retalla’n un tros i identifica els diferents materials dels quals està format. Relaciona’ls i a continuació digues quins avantatges i inconvenients té aquest tipus d’envàs.

  1. Per què el plàstic és un material molt utilitzat actualment per fabricar envasos i ha anat desplaçant altres materials tradicionals com el vidre?

  1. Compara un mateix producte alimentari que es comercialitzi amb diferents tipus d’envàs i analitza els avantatges i els inconvenients de cadascun.

  1. Digues quina és la diferència entre la data de caducitat d’un producte i la data de consum preferent.
                     
   
   





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada