dimecres, 16 de febrer del 2011

Activitat tecniques conservació (8)

TÈCNIQUES DE CONSERVACIÓ PER CALOR :
      Quin es el seu objectiu?
  Que amb el calor de l'aire o aigua que els microbis no entrin en l'aliment o que es conservin uns quants dies.

Quines tècniques  coneixes?
La tècnica de l'escaldat, pasteurització, esterilització i uperització. 
TÈCNIQUES DE CONSERVACIÓ PER FRED
      Quin es el seu objectiu?
Que els aliments es conservin bé, que el creixement del microbis disminueixi, etc. 
El fred destrueix els microorganismes? Raona la resposta
No. El fred redueix el creixement dels microorganismes. 
Explica la diferencia entre congelació i refrigeració.
Els refrigeració enredereix el creixement bacterià, però no l'elimina; i els de congelació anul·la l'activitat cel·lular dels microorganismes.  
     
TÈCNIQUES DE SEPARACIÓ I ELIMINACIÓ DE L’AIGUA
Objectiu de la tècnica
Que expulsi tot l'aigua de l'aliment o el separi a través de calor de l'aigua bullint.
Explica la tècnica de liofilització
es un mètode de conservació que permet emmagatzemar les coses durant un llarg temps, es per conservar un gran part de les vitamines de l'aliment.
MÈTODES QUÍMICS

Tècnica del fumat
Aprofita les propietat anti bacterianes del fum
Objectius del salat
Amb la sal evitar que l'aliment  agafi humitat, i així que ningun microorganisme es pugui desenvolupar.
Additius

1 comentari:

  1. -ampliar tecniques de calor
    -congelacio i refrigeracio cal indicar la temperatura
    -eliminació de l'aigua no està clar.
    -quimics no estan clars

    ResponElimina